Hoe Kom Ik Van Mijn Beenhaar Af? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Published Jan 31, 22
7 min read

Permanent Ontharen; Alle Methoden Op Een Rij - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

So Clean Clinic

Wildekastanje Laan 3/bus 2, 3600 Genk
089 21 93 43
permanente ontharing

De aanschafwaarde van een laserapparaat of een ipl ontharingsapparaat verschilt dan ook enorm. Met IPL kan men het ontharen goedkoop aanbieden, maar zijn er daarentegen meer behandelingen nodig om permanent het haar te verwijderen en kan men aan het eind van de streep even duur of zelfs duurder uit zijn.

De efficiëntste manier is om het haar te verwijderen met een laser. De Light, Sheer diodelaser en de Soprano ICE zenden laserlicht uit dat door het pigment in de haren wordt geabsorbeerd en hierdoor wordt vernietigd. Kliniek Veldhoven biedt met behulp van Light, Sheer diodelaser en de Soprano ICE de meest complete en effectieve oplossing voor lichaamsontharing door de talrijke mogelijkheden aan instellingen.

Meest Gestelde Vragen Over Laserontharing Voor De Zomer - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Het verschil tussen IPL en een laser is dat een laser over een hoger vermogen beschikt en gerichter werkt dan IPL. Hierdoor kunnen, in tegenstelling tot IPL, ook de dieper gelegen haarzakjes worden bereikt. Een IPL behandeling is minder duurzaam en minder effectief. Bij IPL en VPL ontharen maakt men gebruik van lichtflitsen in plaats van laserlicht.

Verder krijgen veel vrouwen na het gebruik van epileren, een scheermes, ontharingscrème, hars of wax last van rode bultjes, jeuk en huidirritatie. Voor velen is de beste ontharingsmethode de laser vanwege de zeer effectieve behandeling en de laser geen ontstekingen als rode bultjes veroorzaakt. Voor de behandeling dient u de benen niet te harsen, waxen of te epileren door middel van een touwtje/pincet.

Definitief Verlost Van Die Haartjes? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Wel mag u de benen 2 weken voor de laserbehandeling met een ontharingscrème behandelen en dient u voor de behandeling het te behandelen gebied te scheren. Verder mag u 1 á 4 weken, afhankelijk van de gebruikte techniek (SHR of stationair), na het laser ontharen van de benen niet in de zon of onder de zonnebank.

De resterende haarzakjes blijven intact totdat zij in de actieve fase belanden en ook kunnen worden verwijderd. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om de benen permanent te ontharen. Circa 80% van de haren worden gereduceerd. Na het laseren van de benen worden de haren dunner en de haardichtheid kleiner.

Veelgestelde Vragen Over Ipl Ontharen - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Tevens zijn de haren zachter en komen er geen rode bultjes door huidirritatie. Het aantal laserbehandelingen varieert per persoon, maar u dient rekening te houden met gemiddeld 6 tot 8 behandelingen om het lichaamshaar te verwijderen. Na een eerste behandeling worden enkel de actieve haren verwijderd en zullen de reeds nog inactieve haren in de vervolgbehandelingen worden vernietigd.

De Light, Sheer diodelaser en Soprano ICE zenden laserlicht uit dat door het pigment in de haarzakjes wordt geabsorbeerd en omgezet wordt in warmte. De warmte vernietigt het haarzakje zodanig dat er geen nieuwe haar meer kan groeien. Een zonverkleurde huid absorbeert ook het laserlicht, waardoor er kans is op pigmentverschuivingen.

Ontharing - Haarverzorging, Haaruitval, Haarproblemen ... - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Daarnaast is het permanent ontharen van de bikinilijn door middel van de Light, Sheer diodelaser in de zomer ook goed mogelijk als u het behandelde gebied beschermt met kleding, waardoor het niet nodig is om het behandeltraject tijdens de zomer te staken. Het grote voordeel van laserontharing is dat u geen last heeft van ingegroeide haartjes bij de bikinilijn.

De hormoonhuishouding in het lichaam verandert tijdens en net na de zwangerschap. De huid kan hierdoor extra gevoelig zijn met als bijkomend neveneffect de kans op pigmentverstoring. Stel uw laserontharing van de oksels uit tot na de zwangerschap en de borstvoeding en maak dan gerust vrijblijvend een afspraak om het okselhaar te verwijderen.

Veelgestelde Vragen Over Ipl Ontharen - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Dit maakt de laserontharing van de schaamstreek comfortabeler. Verder heeft u geen last meer van ingegroeide haren op de bikinilijn of de schaamstreek en kan de zone eventueel door een onderhoudsbehandeling van 1 á 2 behandelingen permanent glad en haarloos blijven. Als uw ongewenste haargroei blond, grijs of rood van kleur is, is het helaas niet mogelijk om het haar te laseren.Het laseren van een donkere huid is een uitdaging, gezien de omringende huid te veel licht absorbeert. Veel mannen laten hun nekhaar, borsthaar en rughaar definitief verwijderen. Als zij het borsthaar of de rug scheren krijgen zij vaak last van rode bultjes of ingegroeide haartjes. De geïrriteerde huid staat niet voor een verzorgde uitstraling, terwijl men dit wel beoogt te bereiken (laserbehandeling).

Hoe Kom Ik Van Mijn Beenhaar Af? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

De Light, Sheer diodelaser en Sorpano ICE laser geven een krachtige laserbundel af die enkel wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar, zonder het omringende weefsel te verhitten - permanente ontharing. Tijdens een ELOS of IPL behandeling werkt de behandelaar met lichtflitsen en kan er minder nauwkeurig worden gewerkt door de brede lichtbundel.

Daarnaast is het laser ontharen niet mogelijk als u grijze, rode of blonde haren heeft. Deze haren absorberen geen laserlicht en zijn daarom niet te vernietigen. Indien dit niet voor u van toepassing is, kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor bijvoorbeeld het laseren van de bovenlip, het ontharen van de rug of een andere zone met ongewenste haren.

Ontharing Voor Dames: Waxen Of Laserontharing - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Bij deze ontharingsmethode worden haarpunten verwijderd en blijft het haarzakje intact. Het haarzakje wordt tijdens het boven- en/of onderbenen laseren vernietigd en vallen vaak al na 1 tot 3 weken uit, waardoor scheren misschien niet eens nodig is. Bij Kliniek Veldhoven vindt er vooraf aan de laserbehandeling altijd een consult plaats zonder verdere verplichten, zodat u goed geïnformeerd bent en weet wat u van de behandeling kunt verwachten.Om de rugharen te verwijderen met een laser wordt de laserbundel door het pigment in de haren geabsorbeerd en omgezet in warmte. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat het haarzakje beschadigd raakt en er geen haar meer kan groeien. Een tatoeage bestaat ook uit inktpigmenten en absorberen net zo goed het laserlicht, waardoor de tatoeage beschadigd zal raken.

Mag Je Zonnen Na Een Laserbehandeling? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

De kosten voor een laserbehandeling vindt u in het prijzenoverzicht op onze website. U mag afhankelijk van de gebruikte techniek (SHR of stationair) gedurende 1 of 4 weken voor en na de behandeling de behandelde plaats(en) niet aan de zon blootstellen. Ook mag u in deze periode geen gebruik maken van de zonnebank of zelfbruinende crèmes.

De behandeling is niet geheel pijnloos. Het is te vergelijken met naaldenprikjes en u zult warmte voelen. Verdoving is echter niet nodig. De behandeling is meestal goed te verdragen. Direct na de behandeling wordt de huid ingesmeerd met verkoelende crème (aloë vera).

Feiten Over Permanent Ontharen - Wat Werkt Wel En Wat Niet? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Ontharen met een laser of met IPL? De meeste mensen weten niet wat het een of het ander is. En evenmin of er een verschil in zit. Beide worden immers aanbevolen als dé methode in ontharing. Toch zitten er wel veel verschillen tussen deze methodes. Met als belangrijkste; met IPL worden de haarzakjes niet definitief vernietigd (permanente laserontharing).

Bij IPL schijnt een ‘breedspectrumlicht’ op de huid. Dit licht is diffuus; het raakt dus een groter deel van de huid. Het gevolg daarvan is dat het meer haarzakjes raakt maar elk haarzakje krijgt door die verdeling minder energie. Het effect is dan ook minder groot en de haarzakjes worden niet geheel vernietigd.

Definitief Ontharen In Genk - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Dit licht is een sterke energiestraal; een gebundeld, krachtig licht dat per keer een haarwortel raakt. Hierdoor is het effect per haarzakje vele malen groter dan bij IPL-licht. Bij een laserstraal warmt de energie elk haarzakje zodanig op, dat het direct vernietigd wordt. Hierdoor kunnen er geen nieuwe haren meer uit dit haarzakje groeien.

More from Pigmentvlekken, Prijzen